SAKARYA / ADAPAZARI - İstiklal Ortaokulu

Dilimizin Zenginlikleri

Nis

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında "Mesnevi'den Hikayeler"okul panomuz hazırlanmıştır.

Mrt

Dilimiz, kelimelerimiz bizim aynamızdır. Baktıkça kendimizi görür, söyledikçe kendimizi duyarız. İşte bu yüzden doğru ve özenli kullanımı hak eder güzel Türkçemiz.

6/C

5/B

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Deyim ve Atasözlerini Resimlendirme etkinlikleri  okul panomuz hazırlanmıştır.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında "Dede Korkut Hikayeleri"etkinliği yapılmaktadır.Okulumuzda Dede Korkut Hikayelerini tanıtma amaçlı okul panosu yapılmıştır.Sınıflarda öğrencilerimize Dede Korkut Hikayeleri dinletilip izlettirilmiştir.

Dilimizin Zenginlikleri

Ock

#DilimizinZenginlikleriProjesi için 6/C sınıfında gerçekleştirdiğimiz etkinliği sizlerle paylaşıyoruz.

#Deyim: Genellikle gerçek anlamından az çok ayrı, kendine özgü bir anlam taşıyan kalıplaşmış söz öbeği; tabir.

#sözlüközgürlüktür

@tdk_govtr

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Gönül Çalab'ın Tahtı: Açıklamalı Yunus Emre Sözlüğü panomuz hazırlandı ve öğrencilerimizin yaptıkları afiş çalışmaları sergilendi.

Ara

Sayın Bakanımız Yusuf Tekin tarafından başlatılan Dilimizin Zenginlikleri Projesi için çalışmalarımız devam ediyor. 5/B sınıfı öğrencileri ile sözcüklerin doğru yazımı üzerine bir sınıf panosu oluşturduk. Çünkü sözcükler, çocuklara emanetimiz. Çünkü #sözlüközgürlüktür

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Gönül Çalab'ın Tahtı: Açıklamalı Yunus Emre Sözlüğü panomuz hazırlandı.

Ara

Bakanlığımızın başlattığı Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamındaki etkinliklerimiz devam ediyor:”Eş Sesli Kelimeyi Bulalım, Diğer Anlamıyla Cümlede Kullanalım”

Ara

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında ilk etkinliğimizi 5. sınıflar ile gerçekleştirdik : Bilen Oturur (Eş Anlamlı Kelimeler )

Ara

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır. Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.